13.04.2019
Socialistii au anuntat ca sunt didpusi sa faca alianta doar cu ACUM, iar blocul refuza. Ce urmeaza sa se intample? Cum raspund Maia Sandu si Ion Ceban la aceasta intrebare
Ieri dupa sedinta Consiliului Republican al PSRM, socialistii in frunte cu Igor Dodon au anuntat ca sunt dispusi sa faca o alianta doar cu blocul ACUM. Maia Sandu a declarat in cadrul emisiunii InPROfunzime ca ACUM nu va face categoric o alianta cu PSRM, invocand motivul principal ca sunt prea diferiti si aspira spre valori diferite.

Dupa refuzul categoric al blocului ACUM si cel al PSRM de a face alianta cu alte partide, apare o singura intrebare. „Ce urmeaza sa se intample?”

Lorena Bogza: „Ce urmeaza se se inample, cum vede partidul socialistilor lucrurile dupa toata aceasta poveste?”

Ion Ceban, membru PSRM: „Noi am zis, nu se inchide nicio usa, suntem gata sa examinam orice propunere. Sa se tina cont de parerea noastra, acest lucru este important, inclusiv pentru oamenii care au votat pentru noi, si acest lucru noi il intelegem prin ceea ce tine de Blocul ACUM, si oamenii care au votat pentru Blocul ACUM, pentru ca se se miste lucrurile inainte trebuie sa existe comunicare.”

Maia Sandu, lidera PAS: „Miine e o noua zi, noi mergem prin localitati sa discutam cu colegii nostri. V-am zis mai devreme ca sunt supusi la tot felul de presiuni, o dovada in plus ca acesta guvernare este una nedemocratica si care isi bate joc de propriul proprii cetateni.”

Lorena Bogza:Si invitatie pentru PSRM?”

Maia Sandu, lidera PAS: "Nu, nicio invitatie in sensul in care cum spuneam miine merg la Soldanesti si la Floresti, la Balti."

Lorena Bogza:Luni?”

Maia Sandu, lidera PAS: „Luni nu vad despre ce putem sa discutam pentru ca noi in continuare vorbim despre lucruri diferite, ei vorbesc despre o coalitie majoritara si incearca sa faca abstractie, cum am zis, de faptul ca suntem in lumi diferite. Noi vorbim despre o lupta pe o perioada nu stiu limitata impotriva acestui regim, o lupta care incepe in parlament si daca se doreste continua in acest guvern minoritar care ajuta la curatarea totala a sistemului si care ajuta la evitarea sau amanarea alegerilor anticipate."

Articole din aceeasi categorie