12.04.2019
Cu riscul unor alegeri anticipate, blocul ACUM nu va face o coalitie cu PSRM. Primele declaratii facute de Maia Sandu in cadrul emisiunii InPROfunzime
„Noi am declarat ca nu putem sa facem colitie cu PSRM, avem programe foarte diferite. Pentru noi acordul de asociere este foarte important. Stim despre intentii de federalizare a tarii, deci diferentele sunt foarte mari, noi suntem pentru valori europene, iar socialistii pentru o educatie ca-n Rusia. In asa caz nu poate fi vorba de o coalitie”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu in cadrul emisiunii InProfunzime cu Lorena Bogza.

Dupa ce Igor Dodon a iesit astazi si a declarat ca PSRM este gata pentru o coalitie cu ACUM, lidera PAS spune ca nu poate fi vorba de o alianta intre ei, pentru ca valorile spre care aspira sunt diferite.

Maia Sandu, LIDERA PAS: „De exemplu, s-a spus ca astazi nu a fost discutat despre coalitie cu PD, raspunsul a fost evaziz, la fel ca alte raspunsuri precedente.”

Lorena BOGZA: „Guvern functional sau anticipate?”

Maia Sandu, LIDERA PAS: „Nu stiu ce inseamna in intelegerea dansilor un „Guvern majoritar” pentru ca putem sa vorbim despre un guvern sustinut de o majoritate sau un guvern minoritar care la fel poate fi unul functional.

Noi am declarat ca nu putem sa facem colitie cu PSRM, noi avem programe foarte diferite, pentru noi acordul de asociere este foarte important. Stim despre intentii de federalizare a tarii, deci diferentele sunt foarte mari, noi suntem pentru valori europene, iar socialistii pentru un model de dezvoltare de tipul celui din Rusia. Eu nu am auzit sa se renunte la aceste lucruri.”

Lorena BOGZA: „Presedintele a spus astazi ca nici cu unul nici cu altul...”

Maia Sandu, LIDERA PAS: „Noi avem un electorat si am fost votati pentru anumite lucruri, iar ei au fost votati pentru alte lucruri. Deci diferentele sunt majore si nu poate fi vorba de o coalitie. Putem sa purtam discutii numai in cazul in care ei sunt gata sa luptam cu acest sistem oligarhic, condus de Plahotniuc. Nu s-a schimbat nimic in decizia si atitudinea noastra dupa declaratiile lui Dodon astazi.”

O coalitie de guvernare cu blocul ACUM sau alegeri anticipate, asta a declarat Igor Dodon astazi dupa sedinta Consiliului Republican al formatiunii PSRM. Presedintele a precizat ca este exclusa varianta unui guvern minoritar.

Articole din aceeasi categorie