24.10.2019
Ion Ceban spune ca Andrei Nastase l-a propus pe Robu la functia de Procuror General Interimar si ca acesta este finul cumatrei sale Vera Chiranda. Reactia lui Nastase - VIDEO
Ion Ceban spune ca Andrei Nastase l-a propus pe Dumitru Robu la functia de Procuror General Interimar si ca acesta este finul cumatrei sale Vera Chiranda. In replica, Nastase spune ca acuzatiile sunt niste minciuni. Declaratiile au fost facute in cadrul dezbaterilor electorale de la PRO TV.

Ion CEBAN, CANDIDATUL PSRM LA FUNCTIA DE PRIMAR AL CAPITALEI: "Pentru prima data spun ca Procurorul General Interimar, Dumitru Robu este candidatura propusa de domnul Nastase si este finul cumatrei sale Vera Chiranda."

Andrei NASTASE, CANDIDATUL BLOCULUI ACUM LA FUNCTIA DE PRIMAR AL CAPITALEI: "Eu am plecat de la sedinta, cei care erau acolo, ei au decis. Este o minciuna. Trucuri ieftine."

Nastase spune ca el a optat atunci pentru un alt candidat. Este vorba despre procurorul care i-a cerut lui Igor Popa, ex-presedinte interimar al Procuraturii, sa intenteze dosar penal pe faptul uzurparii puterii in stat – Viorel Radetchi.

Ion CEBAN, CANDIDATUL PSRM LA FUNCTIA DE PRIMAR AL CAPITALEI: "Eu sunt seful echipei de la PSRM, stiu cine si ce a propus. Nastase a propus candidatura domnului Robu, iar noi am acceptat pentru compromis, dupa asta am aflat ca Robu este finul cumatrei sale Vera Chiranda."

Anterior, ZdG scria ca noul procuror general interimar, numit la data de 31 iulie 2019, in functie, prin decretul presedintelui Igor Dodon, este finul de cununie al procurorei Vera Chiranda, care, la randul sau, este cumatra cu viceprim-ministrul si ministrului Afacerilor Interne, Andrei Nastase.

Prin intermediul Serviciului de presa al Procuraturii Generale, Dumitru Robu a recunoscut ca nasa sa de cununie este Vera Chiranda, procurora in cadrul Procuraturii mun. Chisinau. Aceasta a fost retinuta in octombrie 2018 in dosarul mitei pentru cinci judecatori, fiind invinuita ca ar fi intermediat transmiterea mijloacelor banesti de la persoane interesate catre magistratii vizati in dosar.

Dosarul Verei Chiranda se afla, in prezent, pe masa judecatorilor de la Judecatoria Chisinau, iar prima sedinta in dosar a avut loc in luna aprilie.

Inainte de a activa la Procuratura municipiului Chisinau, Vera Chiranda a activat din 1996 si pana in 2014 la Procuratura de Transport, acolo unde, timp de trei ani, a lucrat si actualul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Nastase, iar ulterior, din anul 2008, si procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Atunci, Nastase nu a negat aceasta relatie, mentionand ca trebuie sa se documenteze pentru a veni cu o reactie. Totodata, insa Andrei Nastase a declarat ca nu are vreo legatura cu numirea lui Dumitru Robu in functia de procuror general interimar.

Articole din aceeasi categorie