Electorala 2014
Aplicatia perfecta de lifestyle in Moldova
19:20, 6 Martie 2013
, PRO TV

Audieri la BEM. Bodiu: Statul nu are vreo vina in acordarea creditelor neperformante


Audieri la BEM. Bodiu: Statul nu are vreo vina in acordarea creditelor neperformante
Banca de Economii va emite noi actiuni pentru a-si rezolva problemele. Abia apoi, BEM va decide daca are nevoie sau nu de o injectie de capital din partea statului. Declaratiile ii apartin presedintelui Consiliului de Administratie, Victor Bodiu, care a fost astazi audiat de comisia de ancheta in cazul BEM, impreuna cu alti doi functionari de la Ministerul Finantelor. Bodiu a declarat din nou ca statul nu are vreo vina in acordarea creditelor neperformante.

 

Cei doi functionari de la Ministerul Finantelor, Veaceslav Mamaliga si Elena Matveeva, au refuzat sa discute cu presa. Si astazi, Victor Bodiu a dat de inteles ca vina pentru creditele neperformante nu o poarta statul, ci fosta conducere a bancii.


PLDM a insistat astazi ca membrii comisiei de ancheta parlamentara sa semneze o declaratie prin care sa confirme ca nu au conflict de interese in cazul Bancii de Economii.


La 25 martie, la Adunarea Generala a actionarilor bancii, vor fi emise noi actiuni. Banca spera ca astfel, prin capitalizare, isi va rezolva problemele. Daca nu va fi asa insa, pana la 31 martie, institutia va avea nevoie de o injectie de capital. BEM infirma zvonurile ca ar avea probleme cu lichiditati.

 

Maine, comisia ii va audia pe ministrul Finantelor Veaceslav Negruta si viceministrii acestuia. Saptamana viitoare in fata comisiei se vor prezenta guvernatorul Bancii Nationale Dorin Dragutanu si viceguvernatorii BNM, dar si comitetul de creditare al bancii si fosta conducere a institutiei, inclusiv ex-presedintele BEM Grigore Gacichevici. Acesta este cercetat penal avand interdictia de a parasi localitatea.

 

Banca de Economii a ajuns in situatie critica dupa ce, anul trecut, a acordat credite neperformante in valoare de aproape 1,4 miliarde de lei.

Alte ştiri despre: banca de economii, banca de economii, banca de economii,

Comentarii
Opiniile exprimate pe acest site nu coincid neapărat cu opinia Pro TV Chişinău. Utilizatorii sunt responsabili pentru propriile comentarii. Administraţia site-lui nu cenzurează mesajele, dar va scoate comentariile care conţin cuvinte obscene.

19:36, 6 Martie 2013

.. (de Mihai)

daca statu nu are atunci ce facem cind BEM isi va anunta falimentul??.. Sau si atunci toti pldm-istii de la BEM vor spune ca nu sunt vinovat dar avind in spate castele si masini de milioane fiind simpli functionari ai BEM... Cei de la PLDM trebuiau sa opreasca acest ilegalitati din 2009 cind au preluat BEM dar sa nu continue falimentarea acesteia ,,,acum sa raspunda.

19:37, 6 Martie 2013

)) (de ion)

Amuzant Bodiu a prins la putere in delcaratii ,el a uitat ca trebuie sa raspunda pentru toate fraudele comise la BEM, impreuna cu Seful Filat.

19:41, 6 Martie 2013

)) (de Petru)

corect era daca stirea era intitulata in felul urmator: Aiureli la BEM ... pentru ca alt fel nici nu se poate de vorbit cu acesti infractori de la PLDM, care in loc sa imbunatateasca situatia de la BEM ,ei au falimentato

20:20, 6 Martie 2013

bla bla bla (de denis)

Bodiu chiar considera ca noi fiind simpli cetatateni...suntem si prosti sau cum??? spuneti-mi si vpoi cum e posibl ca sa fie furat 1,5 mlrd de lei si nimeni sa nu observe acest fapt....raspunsul lui Bodiu este unul foarte vag si se vede din start ca atit el cit si Filat sunt implicati pina la urechi in tot ceia ce s-0a intimplat in ultimul timp la BEM.

20:23, 6 Martie 2013

Jios filat!!! (de Dima)

Mda interesanta constatare a lui Bodiu, stiti am impresia ca BEM-ulparca ar fi un punct de schimb si nimeni nu poate vedea sau constata faptul ca au disparut fara urma mai mult de 120 mln $.... Eu intyeleg ca filat se pregateste acum de campanie electorala si Bidou nu vrea sa de adevarul pe fata, dar cred ca in sistuatia de fata, oricum mai devreme sau mai tirziu adevarul va iesi la suprafata si cei care se fac responsabili vor fi trasi la raspundere.

20:23, 6 Martie 2013

TEMA (de IURII)

PESTELE SE STRICA DE LA CAP... DIRECTORII DE FILIALE DE LA BANCA DE ECONOMII NU NUMAI ANUL TRECUT CI IN ULTIMII 10 ANI AU ACORDAT CREDITE PE CARE AU STIUT F.BINE CA NICI ODATA NU VOR FI INTOARSE. LA NOI LA EDENET D. GANUTIAC AVIA ASA CLIENTI APROPIATI SUFLETULUI CUM AR FI NISTOR , SIRBU , CIORNII SI MULTI MULTI A;LTII, DESIGUR I SE PLATIA TOT F. BINE,. CARE NICI ODATA NAU INTORS IMPRUMUTURILE LUATE DE LA BANCA. BANCA II DA UN ALT CREDIT CA SAL ACOP[ERE PE CEL CARE IATA IATA I SE APROPRIE TERMINUL DE ACHITARE. CLIENTUL CELTUIA BANI IN PROSTIE PINA AVIA LOC OPERATIA. CADASTRU , ESTIMIARIOA BUNULUI GAJAT. NOTARIAT, ALDAMASURI IMENSE ...SI TOT ASA. IN AFARA DECIT MARIRIA GREUTATILOR PENTRU UNII CLIENTII ASTA NU A ADUS LA NIMIC... SI MARII PROBLEME BANCII. TOTUL SA FACUT PENTRU BUZUNARUL UNOR PERSOANE.

20:28, 6 Martie 2013

.... (de bred)

Parerea mea este ca de fapt toata aceasta criza politica a devenit una mai serioasa si acerba atunci cind ceilalti colegi de alianta au descoperit faptul ca Filat fura la greu, si cel mai grav dealtfel este faptul ca toti banii furati sunt de la simplii cetateni, de la noi cei care lucram la greu pentru a ne intretine familiile si de la cei care traim cu ziua de miine pentru ca sa asiguram pe cineva sa traiasca in lux si el si nepotii lui... Ruasine lui filat si la toti cei care il sustin.... stiti cu toate ca consider ca demiterea guvernului va provoca un haos si mai mare, dar totusi la moment sunt bucuros ca a fost dat jos acest bandit lacom...cum spunea teoria sistemica...haosul in cele din urma genereaza ordine...sa speram ca asa va fi si in cazul de fata.

21:18, 6 Martie 2013

Fiti atenti cu bancile moldovenesti (de ion)

eu nu am multi bani dar si cei carei am eam scos din banicile moldove si leam pus la banka staina europeana care au filiala si la noi in tara si acum dorm mai linistit si familiea mea o fac la fel

21:29, 6 Martie 2013

... (de Sting)

Cred ca actiunile premature a cobnsiliului bancii vin sa ingreuneze ancheta comisiei parlamentare de ilucidare a prejudicierii BEm-ului de mafia PLDM-ista

00:22, 7 Martie 2013

oameni falsi (de Den)

noua ne e greatsa deam de voi , kiar va place sa spuna despre voi fiecare om ka suntetsi niste p*****i ka astfel va numeste fiekare om kare are okazia sa vorbeaska despre voi !

06:17, 7 Martie 2013

jidanul bodiu (de vica)

face cablu , pe banii furati de la bem , gasca de jidani care fura md .

08:06, 7 Martie 2013

com (de ion)

nu functioneaza lejea si hotii se folosesc

08:56, 7 Martie 2013

gfh (de jfhgj)

ASA ESTE CIND EVREII CONDUC INSTITUTIILE TATULUI..EVREII SUNC PARAZITI CARE LUCREAZA PENTRU PROPRIUL INTERES.....GACICHEV ICI UN EVREU DA CREDIT ALTUI EVREU CA ILAN SHOR, CARE FIIND MONOPOLIST LA DUTY FREE FACE SUTE D EMILIOANE DAR NU ACHITA 1 BANUT IMPOZIT...PLUS LA ASTA ISI FACE SI ZILE D ENASTERE DE MILIOANE.....IATA ASA SUNT EVREII SI HITLER AVEA PERFECTA DREPTATE C AII NIMICEA....EVREII SUNT CANCERUL UNEI NATIUNI

14:06, 7 Martie 2013

1 (de Sting)

in tot acest caz de la banca de ekonomi se face vinovat numai si numai filat,findka a furat pina intratit din ia adukindo tukmai la faliment,

14:07, 7 Martie 2013

1 (de eugen)

si bodiu mai da glas,ar trebu sa stea akum dupa gratii impreuna cu ionita si cu bosul filat,au spalat bani si au duso la falimentare