31.05.2018
Candidatii la sefia capitale, despre decizia ANRE de a suspenda ultima decizie prin care a scumpit carburantii. Ceban: "ANRE-ul este politizat, se indica sa majoreze sau sa scada pretul." Nastase: "Protestul a speriat guvernarea"
Intrebati despre decizia ANRE de a suspenda ultima decizie prin care a scumpit carburantii, Ion Ceban a spus ca Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica este politizata, iar Andrei Nastase a spus ca protestul care trebuia sa aiba loc maine a speriat guvernarea.

Ion CEBAN, CANDIDAT PSRM: "Trei zile in urma a fost decizia noastra categorica asupra acestui lucru. Nu poate fi acceptata aceasta majorare. ANRE-ul este politizat. Cineva da indicatii sa majoreze si cineva da indicatii ca sa se scada."

 Andrei NASTASE, CANDIDAT PLATFORMA DA: "Am protestat de fiecare data in privinta majorarilor. Eu stiu ca pe sambata era programat un mars mare si acest lucru a speriat guvernarea."

Dupa ce Pavel Filip a cerut ca Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica sa suspende ultima decizie de majorare a preturilor la carburanti pana cand vor fi clarificate conditiile in care s-a produs scumpirea, astazi ANRE a si facut acest lucru.

Ieri ANRE a stabilit noile preturi plafon pentru urmatoarele doua saptamani. Astfel, un litru de benzina a costat 19 lei si 79 de bani, adica cu 64 de bani mai mult, iar pentru un litru de motorina soferii au platit pana astazi cu 66 de bani mai mult, adica 17 lei si 75 de bani.

Articole din aceeasi categorie